Om Frideborg

Frideborg är en föreningsdriven biograf som vill bredda filmutbudet i Uddevalla. Biografen ligger i ett drygt hundraårigt kulturhus, där det också spelas teater, hålls konserter och mycket mer. Det är en gammaldags, stor och fin biograf med 202 platser. September 08 hade Bio Frideborg varit verksam i tio år. Vår publik är trogen, uppskattad och uppskattande.

Vi visar filmer som inte fått premiär hos vår kommersiella kollega tvärs över ån och repriserar filmer som vi tycker fått för kort tid på repertoaren. Vi försöker få så stor geografisk spridning på filmerna som möjligt. Vuxenfilmerna har rabatterat pris för alla under 20 år.

Barnfilm för de minsta visas en gång i månaden. Det brukar vara filmer som rekommenderas från 3 år med en längd på 30-45 minuter, t ex Alfons Åberg. Dessutom visar vi någon eller några gånger per månad matinéer för de som är lite större. Oftast någon av säsongens populäraste filmer, men till kraftigt reducerat pris.

Skolbion sker på uppdrag från Uddevalla kommun. Målsättningen är att varje år nå var tredje elev i skolan och vi visar 15-20 föreställningar per år. Läsåret 06/07 var drygt 3900 förskole- och skolbarn och såg skolbio hos oss.

Vi har en tid visat seniorbio, oftast 15.00 på torsdagar, en gång i månaden, för dem som lättare tar sej fram under vardagar, dagtid. Vi lägger ut ramp och tar god tid på oss att hjälpa rullstolar och rollatorer in, men ALLA är självfallet välkomna! Vi ska försöka återuppta den traditionen igen.